Emma Beiter Bomme

23 år - Atletik - 4x100 m

Vejen til OL på 4x100-stafetten startede med springgymnastik i GHG-Herlev for Herlevpigen 23-årige Emma Beiter Bomme, inden hun begyndte at dyrke atletik i Sparta. Atletikken bød først og fremmest på længdespring inden en rygskade fik hende til at satse på løb. Et godt valg som nu har bragt hende til OL i Tokyo.


Af René Brohammer - 31. juli 2021


Emma Beiter Bomme er en af seks piger, som udgør den danske trup i fire gange 100 meter stafet ved OL i Tokyo. Emma er vokset op i Herlev og har boet på Skinderskovvej i 18 år. Hun gik på Herlev Privatskole og valgte efter 9. klasse Team Danmark gymnasiet, Falkonergården, på Frederiksberg, som optager idrætstalenter. Ved siden af en spirende karriere som atletikudøver læser hun til tandlæge på Københavns Universitet.

Hendes forældrene Carsten og Charlotte bor i Herlev og er trænere i Sparta, så atletik har altid fyldt meget i familien. Emma var i ungdomsårene en af Danmarks bedste i længdespring, men efter en rygskade måtte hun sadle om og satse på løb. Hun er blevet en del af 100 meter-stafetten, og var med på holdet, der inden OL satte ny dansk rekord ved et stævne i Geneve i Schweiz med tiden 43,71, hvilket var hurtigere end den tid holdet kvalificerede sig til OL på ved VM i Polen.


Når at træne 10 dage i Tokyo inden konkurrence

Nu er hun og holdet i Tokyo for at forberede sig til de skal i konkurrence den 5. august. Forinden afrejsen til Japan, stod den på træningslejr hjemme i Danmark.


- Personligt har jeg været på træningslejr i starten af juli, for at træne en masse hurtighed i varmen. Derefter mødtes både og herre og dameholdet i Aalborg til landsholdssamling, hvor vi har fået trænet masser af stafetskifter inden afrejsen til Tokyo. Her får vi 10 dage til at træne sammen inden konkurrencen, siger Emma Beiter Bomme.

 

Målet er en dansk rekord og en finaleplads


Det er første gang siden 1948, at det er lykkedes Danmark at få et hold med på fire gange 100 meter-stafet ved OL, hvor også Danmarks herrer er kvalificeret.
Emma Beiter Bomme ved godt, at de ikke har en chance for at slå USA og Jamaica, men målet for succes for et dansk hold, kan måles i mindre.


- Vores målsætning til dette mesterskab er at leve op til vores bedste, og sætte en dansk rekord. Vi går også efter en finaleplads, selvom det kan blive svært, siger Emma Beiter Bomme. 

Danskerne er særlig opmærksomme på skiftene, som hvis de sidder, som de skal, kan være det, som bringer holdet succes. Holdet har ved VM i både 2019 og 2021 løbet sig i finalen og og dermed opnået en top 8 placering ved VM. Det var ved VM i 2021, at holdet kvalificerede sig til OL.


Håber på at få masser af erfaring og en oplevelse for livet


Personligt glæder Emma Beiter Bomme sig enormt til OL, bårde i forhold til karrieren som atlet, men også personligt.

- Jeg forventer at få en masse international mesterskabserfaring, som jeg kan bruge fremover i min karriere, men vigtigst af alt, så håber jeg at få en oplevelse for livet. Jeg vil gøre alt for at suge det hele til mig. Jeg synes selvfølgelig, at det er super ærgerligt, at det bliver uden tilskuere, men jeg er egentlig bare mest lettet og glad over, at man har besluttet sig for at afholde legene alligevel, tilskuere eller ej.

 

Emma Beiter Bomme og stafetten opholder sig hele 15 dage i Tokyo, og rejser først hjem til Danmark den 9. august.

 

Damestafetten løber indledende heat den 5. august klokken 03:00, hvor de er med i 2. heat. De tre bedste hold fra hvert heat samt de to bedste tider kvalificerer sig til finalen den 6. augst klokken 15.30 dansk tid.

Foto: Lars Møller/BESTSELLER for DIF og Team Danmark

Vejen til OL startede med springgymnastik i GHG Herlev