VINTERFERIE SOM BUNDPROP I 3. DIVISION

Truende nedrykning -
Hvad nu Herlev IF?

FODBOLD. Herlev IF rykkede overraskende op i 3. division i foråret 2021 efter sæsonen forinden at have ligget til en uundgåelig nedrykning til Sjællandsserien. Coronaen kom, sæsonen blev suspenderet og nedrykningen blev slettet.

Men opholdet i 3. division ser ud til at blive kort. Holdet ligger suverænt sidst i vinterpausen.

Af René Brohammer. 29. december 2021

En fin sæson sidste år resulterede i oprykning til 3. division. Her startede sæsonen ganske udmærket for Herlev IF, som blandt andet slog Vanløse på udebane. Men så skiftede topscoreren Alex Loughlan til AB, og en lang stime på ni nederlag i træk indfandt sig. I otte kampe i streg formåede Herlev IF kun at score et enkelt mål. Ud af det blå kom pludselig to sejre i træk over ubesejrede FC Roskilde og igen over Vanløse, inden sæsonen i november blev afsluttet med to ringe præstationer - og to nye nederlag.
Herlev IF gik dermed på vinterferie efterladt alene i bunden af 3. division med 10 point efter 17 kampe og med syv point op til nærmeste modstander.

Det ser med andre ord mere end svært ud for Herlev IF i forhold til overlevelse i divisionen. I klubben ser den sportslige ledelse realistisk på udsigterne.Der arbejdes videre med at udvikle holdet, og klubben ser længere frem end blot den indeværende sæson.

Sportschef Thomas Skov

'Tabellen lyver ikke. Lige nu er vi det dårligste hold, og der er et stykke op til de andre. Men jeg synes, vi i en række kampe har vist, at vi godt kan være med. Vi har spillet mange lige kampe, hvor vi har tabt med et enkelt mål, og vi er det eneste hold, som har slået topholdet FC Roskilde. Vi har slået Vanløse, to gange, så helt uden evner, er vi jo ikke. Jeg synes faktisk, at rækken har været rimelig tæt. Der er mange hold, der kan slå hinanden’, lyder vurderingen fra sportschef Thomas Skov.

 

Også træner Bo Holden er realistisk i forhold til skiftet mellem at spille i Danmarksserien og til at spille divisionsfodbold.

Cheftræner Bo Holden

- ’Vi vidste, at det ville blive svært. Spillemæssigt kan vi være med mod alle hold, men at holde kontinuiteten uge efter uge, har vist sig at være en stor opgave for os. Der er ikke råd til, at vi har to, tre eller fire spillere, der ikke rammer niveau på dagen, så får vi ikke point. Omstillingen til divisionsbold har betydet, at vi har været lidt hårdere ramt af skader end tidligere, da netop hårdheden og antallet af dueller i 3. division stiger markant i forhold til i Danmarksserien. Det skal vi vænne os til’, siger Bo Holden.

 

En næsten fire måneder lang vinterpause kan ændre på meget. Spillere vil forlade holdet og nye vil komme til. I skrivende stund har Herlev IF fået tilgang af midtbanespilleren Lasse Skovsager Pedersen fra Køge Nord og målmanden Rodi Celik Moazzeni fra Fremad Amager, mens der er sagt farvel til Adam Jawhar, Jonas Nørremark, Saad Abbouch, Felix Dieterich og Frederik Kofoed.

Vinterens transfervindue løber fra den 5. januar til den 31. januar klokken 23.59.

 

- ’Vi har mulighed for at hente forstærkning, men økonomisk er vi ikke så godt stillet i forhold til mange af de andre klubber, der ligger i 3. division. Vi må gøre det, med de midler vi har. Vi vil gerne have nogle spillere ind, som vi føler, er de rigtige, også med hensynet til, at der er en risiko for, at vi rykker ned til sommer. Vi vil gerne have spillere ind, som også vil være med os efter sommerferien uanset, hvor vi ligger. Kan vi i transfervinduet hente en højre back og en angriber, som kan træde direkte ind på holdet, så vil jeg være glad’, siger sportschef Thomas Skov.

Herlev IF´s mål er, at bibeholde den stamme af spillere de har, og det har klubben fået tilkendegivelser på fra de fleste spillere.

- ’Vi ønsker at belønne de spillere, som har gjort det godt for os, og som har været en del af klubben over flere sæsoner. På den måde håber vi på, at vi kan have dem over en længere periode. Og så vil vi som udgangspunkt også tage nogle af vores egne unge op på holdet. Flere af dem har allerede fået chancen i efteråret, og de har gjort det godt’, siger Thomas Skov.

 

Spillerne er tilbage på træningsbanen i begyndelsen af januar, og træner Bo Holden ved godt, hvor fokus skal ligge.

 

- ’Vi vil i vinterpausen have en udvidet fokus på den skadesforebyggende træning og styrketræning, det håber vi, er en god investering. Sidste år viste det sig at være godt givet ud. Vi kom i foråret 2021 flyvende ud af starthullerne, og fik seks sejre på stribe. De point blev et afgørende rygstød til vores oprykning’, siger Bo Holden, som lover, at holdet vil kæmpe til det sidste, for at bevare pladsen i 3. division.

’Så længe vi har en teoretisk chance, kæmper vi med alt vi har. Vi har det rigtige DNA, og i mange kampe har vi vist, at vi kan være med. Nu starter vi op i januar, og så er det min forventning, at vi er i super form og forstærket, når sæsonen starter til marts. Opgaven er stor, men ikke umulig, der er trods alt 15 kampe tilbage’, lyder det optimistisk fra Bo Holden.

 

Herlev mangler at spille fem kampe i grundspillet, som starter op igen den 12. marts. Efter grundspillet venter et nedrykningsspil med de seks nederste hold i 3. division, som møder hinanden ude og hjemme. Fire af de seks hold rykker ned i Danmarksserien.